Compoz

Compoz

En interaktiv ljud­konstinstallation.
Ett rum som reagerar på dina rörelser. Musik, ljud, text och koreografi i ett. Upplev Compoz – det ljudande rummet!
!

Compoz har skapats av Audiorama tillsammans med kapellet, koreograf Anna Källblad och Medis5, i samarbete med Musikcentrum Öst och med stöd av allmänna arvsfonden. Verket hade sin premiär och turnéstart på Lat.63 art arena, Frösö Park Östersund.

Höjd: 6 meter Diameter: 11–14 meter

Compoz Surrandsystem utgörs av ett större antal högtalare och ett kamerasystem, vars syfte är att avläsa besökarnas rörelser i rummet och översätta dessa ljud.

Samtliga ljudkonstverk är interaktiva. Åskådaren/deltagaren påverkar genom sin närvaro i rummet vad som låter – och hur det låter. Sensorer i rummet registrerar aktiviteten och rörelsen, och det påverkar i sin tur det ljudlandskap som spelas upp i högtalarna. Varje grupp eller enskild besökare skapar sin egen version av respektive verk och resultatet låter aldrig likadant.

Compoz består av flera verk – flera fiktiva rum att välja mellan.

Harris värld av Nils Personne och Anna Källblad.
Vandringen av Johan E. Andersson och Anna Källblad.
Jag är ett rum av Magnus Bunnskog och Denis Gómez García.
Fyra röda ytor av Marcus Wrangö.

https://www.lvn.se/Sarprofil-delplatser/volym/recensioner/de-manga-rosternas-konst/

http://www.landetsfria.se/artikel/125070

http://www.svtplay.se/svt-nyheter-jamtland?tab=klipp

http://www.audiorama.se/compoz

OM PROJEKTET

Idén till Compoz växte fram år 2013 ur Audioramas erfarenhet med besökare från gruppbostäder, dagliga verksamheter och särskolor: att gestalta ett projekt som utforskar nya möjligheter att styra ljud med kroppen utifrån individers förmåga, ett projekt skapat och genomfört tillsammans med konstnärer med olika intellektuella funktionsnedsättningar i tre områden – rörelse, musik och text.

När vi inledningsvis ville finna ett lämpligt namn för projektet, och förstod att Ulf Lennman har ett särskilt intresse för ljudhärmande ord, bad vi honom komma med en lista över namn som skulle kunna passa – given beskrivningen av ett i det skedet mycket abstrakt beskrivet verk. Det blev Compoz. Med z på slutet. Ett associativ ord som med visshet har något att göra med “att komponera, skapa”. – Magnus Bunnskog

Under två år bedrev projektgruppen verkstäder i Kapellet och Medis5, vilket möjliggjorde en samling av tusentals enskilda ljudfiler och fler än hundra texter. Samtidigt studerades genom workshops i rörelseimprovisation hur kroppspråk eller reflexer kan påverka en konstnärlig miljö, och framlades några tillvägagångssätt för att stimulera interaktivitet i Compoz ljudande rum. 

Det insamlade och katalogiserade materialet utgjorde en bank som bildade grunden för de verk eller “fiktiva rum” som presenteras på turné, med start hösten 2016: “Jag är ett rum”, “Vandringen”, “Harris värld” och “Fyra röda ytor”. Fler verk kan skapas med detta material för kommande verksamhet inom projektet. Samtliga delar samverkar i ett gränssnitt programmerat för infraröda kameror och ett surroundsystem bestående av en högtalarorkester. 

Välkommen att uppleva en unik ljudkonstinstallation!

BOKA COMPOZ

Boka en unik publikupplevelse, där varje besökare får vara medskapare! Compoz är perfekt för muséer, konsthallar, black boxar etc, och kan ske som en egen konsthändelse eller integreras i befintliga evenemang eller utställningar.

Kontakta oss för prisuppgifter och teknisk specifikation!

Magnus Bunnskog
Producent, presskontakt
förnamn.efternamn [at] audiorama.se
08-611 25 22

Karin Starre
Projektledare
förnamn.efternamn [at] audiorama.se
08-611 25 22

Pressbilder
Bodil A. Bolstad, digital kommunikatör
förnamn.efternamn [at] audiorama.se

COMPOZ
c/o Audiorama,Torpedverkstaden
Slupskjulsvägen 30, 111 49 Stockholm
Telefon: 08-611 25 22
E-post: info [at] compoz.se 

facebook.com/compozproject

instagram.com/compozproject

12-23 oktober

Compoz öppet alla dagar kl.11-17, gruppbokningar även från kl. 9-17

Boka: info@lat63.se
eller sms 070-7317076